Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Swish Payment with Svea
Frakt: 59 kr

Kafferosterier för kaffekalender 2023

Här kan du läsa mer om de kafferosterier som var med på vår specialkaffekalender 2023! 

Hälla kafferosteri:
På Hälla Shopping i Västerås hittar du detta framstående mikrorosteri, nämligen Hälla kafferosteri. De skapar högkvalitativt specialkaffe från noggrant utvalda kaffebönor. Rostningsprocessen är konstnärligt utförd för att uppnå perfekt balans och rika smaker. På Hälla kafferosteri rostar de bara specialkaffe och gillar att framhäva de roliga, spännande och unika smakerna som kaffet har att erbjuda, eftersom varje kaffeböna besitter sin alldeles egna unika karaktär! Ibland får de bönorna en mellanrostning eller en mörkrostning, men i de flesta fall satsar Hälla Kafferosteri på ljusrost med sina kaffeblandningar. 
OAS Roastery:
I hjärtat av Växjö pulserar OAS Roastery, kafferosteriet som föddes från ett café i Kalmar 2016. Året därpå blev drömmen verklighet - ett eget kafferosteri för högkvalitativa specialkaffe från världens alla hörn. Genom nära samarbete med noga utvalda kaffebönder, hyllar de varje kaffebönas unika karaktär med sina kafferostningar. OAS tar smakresan på allvar, där varje steg i processen formar den ultimata kaffekoppen. Men det stannar inte där - deras vision är en hållbar kaffeindustri, en kopp kaffe i taget.
Lilla kafferosteriet:
Lilla kafferosteriet från hjärtat av Malmö, ett kafferosteri vars dedikation till kvalitet och hantverk är tydligt. Kaffebönorna, noggrant utvalda från olika delar av världen, genomgår en process av rostning som är både konst och vetenskap.

Rostmästarna på Lilla Kafferosteriet har en djup förståelse för kaffets komplexa egenskaper och hur rostningen påverkar kaffets smak och aromer. Lilla kafferosteriet tar sig tid att finjustera rostningsprofilerna för varje enskild kaffesort, vilket resulterar i enastående smakvariationer och nyanser som tar dina smaklökar på en resa genom olika kaffekulturer.

Oavsett om du är en nybörjare som utforskar kaffets värld eller en erfaren entusiast som söker nya smakupplevelser, så kommer Lilla Kafferosteriets kaffe att förföra dina sinnen och ge dig en minnesvärd kaffeupplevelse.Lehmus Roastery: 
Lehmus Roastery är en förtrollande skatt i hjärtat av Villmanstrand, Finland. Med sin passion för kvalitet, innovation och hållbarhet har de erövrat kaffebranschen. Grundat av en visionär kaffeentusiast som drömde om att ta de bästa kaffebönorna från världens avlägsna platser till hemlandet Finland. Namnet "Lehmus" symboliserar deras förankring i finsk natur och miljövänliga värderingar.

Rosteriets unika framgång ligger i deras fokus på kvalitet. De väljer noggrant hållbara kaffebönor och samarbetar nära med lokala kaffeodlare. Varje steg i processen utförs med expertis och omsorg, vilket resulterar i överlägset kaffe med enastående karaktär.

Dessutom engagerar sig Lehmus Roastery för hållbarhet genom användning av förnybar energi, återvinning och stöd för rättvisa arbetsvillkor för bönderna. Deras strävan efter att minska miljöpåverkan visar deras omsorg om både människor och planeten.


Lykke Kaffegårdar:
Lykke kaffegårdar är ett svenskt kafferosteri som finns i Farsta. De har ett uppdrag som de alltid jobbar efter - hur man driver ett kaffeföretag utan att någon eller något skadas i processen? De gör detta genom att utmana det normala sättet att göra saker - de odlar, köper och rostar kaffet helt själva med målet att kunna påverka kaffeindustrin till det bättre.
 
De äger sina kaffegårdar tillsammans med kaffebönderna och för dem är det viktigt att låta kaffebönderna bestämma. Genom att inte ha några mellanhänder kan de se till att ingen eller ingenting skadas och vi kan njuta av en god kopp kaffe med gott samvete.
 
Lykke kaffegårdar sätter upp mönstergårdar på de högsta bergen i El Salvador och Panama, vid Andernas snövattenfyllda sluttningar, tillbaka upp till Brasiliens högland och över havet till kaffets vagga i Östafrika, där odlar de kaffe precis som det ska odlas, organiskt. I perfekt harmoni med naturen och människorna.TADAH Roastery:
TADAH Roastery är ett kafferosteri från Lenhovda i Småland. Detta område kallas också för Smålands glasrike. Kafferosteriet grundades av Julia och Michael som ursprungligen kommer från Tyskland, men som flyttade till Småland 2019 för att fullfölja sin passion att rosta och brygga kaffe, blanda nya kaffesorter och kunna dela med sig av sin passion för kaffe med andra kaffeälskare.
 
TADAH Roastery skräddarsyr rostprofiler för att få fram den fulla smakprofilen för varje kaffeböna. De rostar sina kaffebönor i max 200-220 grader under 12-18 minuter och när bönorna är rostade så kyls de endast ner av luften för att bibehålla sin fantastiska smak.
 
Namnet TADAH Roastery kommer från “TAAADAAAAH, här kommer kaffet!” Hur härligt är inte det?