Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Swish Payment with Svea
Frakt: 59 kr

Kafferosterier för kaffekalender 2018

Följande kafferosterier har varit med och hjälpt oss ta fram kaffeadventskalenden 2018.

Klicka dig gärna vidare in på deras hemsidor för mer läsning och kontaktinformation, samt för att köpa deras goda kaffe såklart:
Balck Coffee

Balck Coffee

http://www.balckcoffee.se/


Balck Coffee håller till i Kalmar där de både har sitt rosteri, och en mysig kaffebar på storgatan 8 i centrala stan. De köper in sitt specialkaffe utan mellanhänder från enskilda bönder eller kooperativ, och samarbetet genomsyras av transparens, hållbarhet, och kvalitet.

De besöker till exempel regelbundet kaffebönderna på deras gårdar för att tillsammans utveckla odlingsprocesser och kvaliteten. Genom att även betala flera gånger mer än för industrikaffet på råvarubörsen så möjliggör man även en ekonomiskt och socialt hållbar kaffeproduktion.

Kaffet rostar de sedan varsamt för att lyfta fram kaffebönans naturliga smakprofil.

Björklunds Kafferosteri

Björklunds Kafferosteri

https://www.bjorklundskaffe.se/


Björklunds Kafferosteri rostar bönorna i närheten av ’Saluhallen Slakteriet’ på Slakterigatan 10 i Västerås. Vissa dagar i veckan kan du även besöka kaffebaren där du kan njuta av deras kaffe på alla tänkbara sätt, samtidigt som du ser rakt in i produktionen.

Mannen bakom kafferosteriet är Johan Björklund, västeråsare, passionerad kaffeälskare och entreprenör. Under hösten 2013 fortsatte Johan en 100-årig hantverkstradition i Västerås med Björklunds Kafferosteri. Här utmanas människor i upplevelsen av vad ett gott kaffe kan och ska smaka.

Björklunds kaffe är en högkvalitativ färskvara som rostas i stunden med kunskap och känsla!

Blekinge Kafferosteri

Blekinge Kafferosteri

https://www.blekingekafferosteri.se/


Blekinge Kafferosteri håller till i Mörrum utanför Karlshamn. Där rostar de specialkaffe från hela världen och väljer omsorgsfullt ut de bästa bönorna som rostas varsamt. Deras strävan efter god smak, hög kvalitet, miljömedvetenhet och rättvisa förhållanden genomsyrar hela verksamheten. Kaffet serveras på olika restauranger och caféer runt om i Blekinge med omnejd och de har återförsäljare på många ställen i regionen och i den egna butiken.

Grundaren Henrik Arvidsson är svensk mästare i kafferostning år 2017 och hamnade 4 av 21 tävlande i VM i kafferostning.

Cozo Coffee

Cozo Coffee

https://www.cozocoffee.com/


Cozo Coffee, från Örebro, grundades av Oskar Cedermalm efter att han under många år turnerat världen runt med sitt band Truckfighters och alltid haft problem att hitta riktigt bra kaffe. Då föddes idén om att vara med och påverka kaffeindustrin genom att börja rosta kaffe själv.

Filosofin är enkel: att köpa de bästa kaffebönorna, ibland direkt från enskilda bönder eller kooperativ, men även från stora importörer. Oavsett vilket så är det viktigt att de delar Oskars värdering, både gällande miljö och människa. Själva kaffet ska vara av hög kvalitet och ha en unik smakprofil.

Eemils Kafferosteri

Eemils Kafferosteri

http://www.eemilskafferosteri.se/


Eemil Kaikkonen driver sedan 2016 mikrorosteriet som bär hans eget namn. Allt började som en hobbyverksamhet i hemmet några år tidigare, intresset från omgivningen växte och inom kort så sålde han mer än vad han hann rosta. Då var det självklart att köpa in större maskiner, skaffa större lokaler, och fortsätta utveckla sitt rosteri.

Eemil rostar allt kaffe hantverksmässigt med stor noggrannhet och med fokus på kvalitet. Förutom rosteriet kör Eemil även omkring i sin specialbyggda food-truck, Mr Bean, som är utrustad med det mesta man kan tänka sig behöva, allt från espressomaskin till utrustning för handbryggt kaffe.

Mogen Coffee

Mogen Coffee

https://mogencoffee.se/


Mogen Coffee grundades våren 2018 och ligger i Säter i södra dalarna. Mannen bakom rosteriet, Joachim Segerstedt, har arbetat med kaffe under många år. Han har bland annat drivit kaffebaren Mogen & Grus på Södermalm i Stockholm, och även jobbat som kafferostare på ett annat mikrorosteri.

Mogen Coffee strävar efter att lyfta fram det bästa ur varje kaffeböna, vilket för Joachim innebär ett kaffe utan bittra eller brända toner. Det ska istället vara lätt, men ändå fullt av liv, med en väl utvecklad sötma och en komplex men balanserad smakprofil. Producerad med respekt för både naturen och samhället, och såklart fullt spårbart.

Muttley and Jack's Coffee Roasters

Muttley & Jack's Coffe Roasters

https://muttleyandjack.com/


Muttley & Jack’s är ett stockholmsbaserat mikrorosteri som grundades av Jack Ryan 2017. Muttley är en Bostonterrier som förutom att varit med och gett namn till rosteriet även ser till att påminna Jack om att livet är till för att njuta. Både av härliga skogspromenader, och av riktigt gott kaffe.

Jack besöker de kaffebönder han jobbar med så ofta som möjligt för att tillsammans utveckla kvaliteten för framtida skördar. Men även för att säkerställa att kaffet du dricker ska ha så positiv påverkan på miljö och kaffeböndernas samhälle som möjligt.

Jack slutade på 2:a plats vid SM i kafferostning både 2017 och 2018.

The Broker Coffee Roastery

The Broker Coffee Roastery

https://www.thebrokercoffee.com/

The Broker Coffee Roastery är ett specialkafferosteri med målet att det varsamt rostade kaffet ska ge rättvisa åt den kärlek och det hårda arbete som har lagts ner av alla i kaffekedjan - från kaffebonde och kaffeplockare till importör och rostare.


De är baserade på Ultuna campus av Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala där de nyligen firade ett-års jubileum av öppnandet av deras kombinerade rosteri och kaffebar!