Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Swish Payment with Svea
Frakt: 59 kr

Kafferosterier för kaffekalender 2021

Följande kafferosterier har varit med och hjälpt oss ta fram kaffeadventskalenden 2021.

Klicka dig gärna vidare in på deras hemsidor för mer läsning och kontaktinformation, samt för att köpa deras goda kaffe såklart:

Big Lake Coffee

https://biglakecoffee.se/
Big Lake Coffee ligger i Östersund, hjärtat av Sverige, och har tagit sitt namn från Storsjön som ligger bredvid staden.

Under World of Coffee 2015 i Göteborg så tog en idé form. Barista och kaffeälskaren Marcus Izzo bestämde sig för att det var dags för en kafferevolution; att leverera bönor, skapa kaffeevenemang och kurser, allt från en Cargobike. Senare under året byggdes även en co-working lokal tillsammans med en kaffebar, butik och senare även ett mikrorosteri.

Big Lake Coffee har som fokus att introducera kunden till direct-trade kaffe, med andra ord så bygger de relationer som sträcker sig över hela världen genom en enkel kopp kaffe.

CozoCoffee

http://www.cozocoffee.com/
CozoCoffee, från Örebro, grundades av Oskar Cedermalm efter att han under många år turnerat världen runt med sitt band Truckfighters och alltid haft problem att hitta riktigt bra kaffe. Då föddes idén om att vara med och påverka kaffeindustrin genom att börja rosta kaffe själv.

Filosofin är enkel: att köpa de bästa kaffebönorna, ibland direkt från enskilda bönder eller kooperativ, men även från stora importörer. Oavsett vilket så är det viktigt att de delar Oskars värdering, både gällande miljö och människa. Själva kaffet ska vara av hög kvalitet och ha en unik smakprofil.

Gamla Snickeriet Kafferosteri

https://www.gamlasnickeriet.se/
Gamla Snickeriet Kafferosteri grundades våren 2019 av Joachim Segerstedt som har arbetat med kaffe under många år. Han har bland annat drivit kaffebaren Mogen & Grus på Södermalm i Stockholm. Våren 2018 så flyttade han från Stockholm till Säter för att starta familj och börja rosta kaffe. Han strävar efter att lyfta fram det bästa ur varje kaffeböna, vilket för Joachim innebär ett kaffe utan bittra eller brända toner.

Rosteriet ligger i gamla snickeriet i Säter (därav namnet) och det är där de rostar allt sitt kaffe. De tror på ekologiskt kaffe av högsta kvalitet och har som vision att förse Dalarna med spårbart och färskrostat ekologiskt hantverkskaffe.

Gute Rosteri

https://www.guterosteri.se/
Gute Rosteri är ett kafferosteri från Gotland med fokus på kvalité. Det grundades 2016 av Jelle Van Echelpoel som bland annat är flerfaldig svensk mästare i kaffekonst. De rostar enbart med ekologiskt certifierat kaffe.

Gute Rosteri arbetar med kaffe från hela världen, och deras sortiment förändras kontinuerligt eftersom de hela tiden söker efter nya och spännande smakupplevelser. När de letar efter nya ursprung så värderar de alltid sociala förhållande samt att kaffet odlats med ekologiskt hållbara metoder eftersom de är övertygade om att detta resulterar i högre kvalitet.

Gute Rosteri är placerat tio km öster om Visby på Stafva Gård i Barlingbo.

Muttley & Jack's Coffe Roasters

https://muttleyandjack.com/
Muttley & Jack’s är ett stockholmsbaserat mikrorosteri som grundades av Jack Ryan 2017. Muttley är en Bostonterrier som förutom att varit med och gett namn till rosteriet även ser till att påminna Jack om att livet är till för att njuta. Både av härliga skogspromenader, och av riktigt gott kaffe.

Jack besöker de kaffebönder han jobbar med så ofta som möjligt för att tillsammans utveckla kvaliteten för framtida skördar. Men även för att säkerställa att kaffet du dricker ska ha så positiv påverkan på miljö och kaffeböndernas samhälle som möjligt.

Jack slutade på 2:a plats vid SM i kafferostning både 2017 och 2018.

Ritu Coffe Roasters

https://www.ritucoffeeroasters.se/
Många göteborgare hade nog väntat på den dagen då Café Alkemisten skulle börja rosta sitt eget kaffe. Och här är vi! Ritu Coffee Roasters grundades 2019 av Café Akemistens Kristian Hedborg och deras kaffechef Anthony Huy Nguyen.

Duon bakom rosteriet tar kaffe på allvar; de anser att historien bakom kaffet, var det kommer ifrån och hur det odlas, är viktigt. De vill förbättra konsten att göra kaffe och har fokus på smaker från nya spännande ursprung, som inte är så vanliga hos andra skandinaviska rosterier.

Kaffechef Anthony Huy Nguyen vann svenska rostningsmästerskapet 2019.

The Broker Coffee Roastery

https://www.thebrokercoffee.com/
The Broker Coffee Roastery är baserat på Sveriges lantbruksuniversitets campus i centrala Ultuna.

De är ett specialkafferosteri som körde igång i 2014; där målet är att det långsamt rostade, spårbara kaffet ska göra rättvisa åt den passion och det hårda arbete som har lagts ner av alla i kaffekedjan - från kaffebonde till importör till rostare.

De vill dela med sig av denna passion på ett sätt som tillåter både kaffenovis och kaffefantast att uppskatta smaken av det varsamt behandlade kaffet på sina villkor.

Törnlinds Kafferosteri

https://www.tornlindskafferosteri.com/

Törnlinds Kafferosteri grundades 2018 av Tobias och Anna Törnlind. De vill dela med sig av sin passion för kaffe samtidigt som de vill förändra kaffebranschen till det bättre. Därför var valet att endast rosta specialkaffe enkelt, eftersom det innebär att kvalitet, hållbarhet och etik får ta stor plats under transparenta förhållanden och där odlarna får bättre betalt. Så när du handlar kaffe från Törnlinds Kafferosteri kan du vara säker på att du är med och bidrar till en hållbar utveckling inom kaffeindustrin. Från odling till färdig kopp.