Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Swish Payment with Svea
Frakt: 59 kr

Kafferosterier för kaffekalender 2020

Följande kafferosterier har varit med och hjälpt oss ta fram kaffeadventskalenden 2020.

Klicka dig gärna vidare in på deras hemsidor för mer läsning och kontaktinformation, samt för att köpa deras goda kaffe såklart:


Balck Coffee

Balck Coffee

https://balckcoffee.se/


Balck Coffee håller till i Kalmar där de grundade sitt rosteri 2015. De köper in sitt specialkaffe utan mellanhänder från enskilda bönder eller kooperativ, och samarbetet genomsyras av transparens, hållbarhet, och kvalitet. De besöker till exempel regelbundet kaffebönderna på deras gårdar för att tillsammans utveckla odlingsprocesser och kvaliteten.

Genom att även betala flera gånger mer än för industrikaffet på råvarubörsen så möjliggör man även en ekonomiskt och socialt hållbar kaffeproduktion.

Kaffet rostar de sedan varsamt för att lyfta fram kaffebönans naturliga smakprofil.

Blekinge Kafferosteri

Blekinge Specialty Coffee

https://blekinge.coffee/


Blekinge Specialty Coffee rostar specialkaffe från hela världen och väljer omsorgsfullt ut de bästa bönorna som rostas varsamt och med stor kunskap. Deras strävan efter god smak, hög kvalitet, miljömedvetenhet och rättvisa förhållanden genomsyrar hela verksamheten. Kaffet serveras på olika restauranger och caféer runt om i Blekinge med omnejd och de har återförsäljare på många ställen i regionen. De har en Coffee Shop i Mörrum och en webbshop.

Grundaren Henrik Arvidsson är svensk mästare i kafferostning år 2017 och hamnade 4 av 21 tävlande i VM i kafferostning.

Budhas Kafferosteri

Budhas Kafferosteri

https://www.budhaskafferosteri.se/


Budhas Kafferosteri ligger i Lycksele i Lappland och är Sveriges nordligaste specialkaffe-rosteri. Budha Sutedja är född och uppvuxen i Indonesien och har ett brinnande intresse och en genuin passion för kaffe av hög kvalitet. Han vill sprida kunskap och ge sina kunder en alldeles speciell upplevelse av ett riktigt gott kaffe.

I ena delen av rosteriet ligger deras kaffebar som 2017 av White Guide utsågs till årets kaffebar med motiveringen: ”de kombinerar djup kunskap om förädling av den bästa råvaran med ett bemötande av varje gäst som om det vore en vän”. Här serveras kaffe i alla möjliga bryggtekniker och du kan naturligtvis köpa med favoritbönorna hem.


Cozo Coffee

CozoCoffee

http://www.cozocoffee.com/


CozoCoffee, från Örebro, grundades av Oskar Cedermalm efter att han under många år turnerat världen runt med sitt band Truckfighters och alltid haft problem att hitta riktigt bra kaffe. Då föddes idén om att vara med och påverka kaffeindustrin genom att börja rosta kaffe själv.

Filosofin är enkel: att köpa de bästa kaffebönorna, ibland direkt från enskilda bönder eller kooperativ, men även från stora importörer. Oavsett vilket så är det viktigt att de delar Oskars värdering, både gällande miljö och människa. Själva kaffet ska vara av hög kvalitet och ha en unik smakprofil.Meltzers Kafferosteri

Meltzers Kafferosteri

https://meltzerskaffe.se/


Mikael Meltzers tekniska utbildning krävde vakna nätter och stort fokus. Under studietiden växte kärleken till riktigt gott kaffe fram. Kaffet visade sig vara det bästa med att plugga.

Att skapa ett gott kaffe är både en konstart och en komplicerad teknisk process som täcker in alla naturvetenskapliga grenar. Och med en teknisk utbildning i botten skapar Mikael Meltzer fantastiskt kaffe. Men det är inte bara rostningen som är viktig.

Bönornas ursprung är också av största vikt. Att ha koll på var bönorna kommer ifrån och behandla dem därefter är oerhört betydelsefullt. Meltzers kafferosteri har stenkoll på detaljerna, så att du kan fokusera på upplevelsen.

Qvarsebo Kaffe

Qvarsebo Kaffe

https://www.qvarsebokaffe.se/


Qvarsebo Kaffe bildades våren 2016 av Patric och Angelica, som efter att ha utbildat sig i kafferostning på plats i Peru tog med sig sina kunskaper hem, och nu sprider sin kärlek till specialkaffe på hemmaplan.

Som namnet antyder ligger detta mikrorosteri i den lilla byn Kvarsebo cirka fyra mil utanför Norrköping. I sitt kombinerade café och rosteri arbetar de för att ha så mycket närproducerat och ekologiskt som möjligt. De jobbar nära sina råkaffeleverantörer för att säkerhetsställa att arbetsförhållandena är bra för de som arbetar med bönorna på alla plan.

De rostar sitt kaffe varsamt för att få fram de unika smaker och karaktärer som varje kaffeböna besitter.

The Broker Coffee Roastery

The Broker Coffee Roastery

https://www.thebrokercoffee.com/


The Broker Coffee Roastery & Coffee Bar är Uppsalas enda kombinerade kafferosteri och kaffebar, baserat på Sveriges lantbruksuniversitets campus i centrala Ultuna.

De är ett specialkafferosteri som körde igång i 2014; där målet är att det långsamt rostade, spårbara kaffet ska göra rättvisa åt den passion och det hårda arbete som har lagts ner av alla i kaffekedjan - från kaffebonde till importör till rostare.

De vill dela med sig av denna passion på ett sätt som tillåter både kaffenovis och kaffefantast att uppskatta smaken av det varsamt behandlade kaffet på sina villkor.


Törnlinds Kafferosteri

Törnlinds Kafferosteri

https://www.tornlindskafferosteri.com/

Törnlinds Kafferosteri grundades 2018 av Tobias och Anna Törnlind. De vill dela med sig av sin passion för kaffe samtidigt som de vill förändra kaffebranschen till det bättre. Därför var valet att endast rosta specialkaffe enkelt, eftersom det innebär att kvalitet, hållbarhet och etik får ta stor plats under transparenta förhållanden och där odlarna får bättre betalt. Så när du handlar kaffe från Törnlinds Kafferosteri kan du vara säker på att du är med och bidrar till en hållbar utveckling inom kaffeindustrin. Från odling till färdig kopp.