Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Swish Payment with Svea
Frakt: 59 kr

Kafferosterier för kaffekalender 2017

Följande kafferosterier har varit med och hjälpt oss ta fram kaffeadventskalenden 2017.

Klicka dig gärna vidare in på deras hemsidor för mer läsning och kontaktinformation, samt för att köpa deras goda kaffe såklart:

Conifer Coffee

http://conifer.coffee/


Conifer Coffee är ett Göteborgsbaserat mikrorosteri som rostar bönor av högsta kvalitet, hantverksmässigt, i små upplagor. De har ett litet och fokuserat sortiment av kaffebönor från enskilda odlingar, eller små kooperativ. De jobbar tillsammans med män och kvinnor som inte bara producerar kaffebönor av väldigt hög kvalitet, utan som även ligger i framkant vad gäller socialt och miljömässigt förutsättningar för kaffeodling. Gott kaffe ska alltid gå hand i hand med schyssta villkor enligt Conifer Coffee.


Costas of Sweden

https://costaswebshop.com/


Costas of Sweden är ett mikrorosteri som ligger mitt på gågatan i Umeå. Det öppnade redan 2006 och var ett av de första mikrorosterierna som började rosta specialkaffe i Sverige. De handlar sitt kaffe direkt från några av de bästa specialkaffeproducenterna i världen, och deltar aktivt i utvecklingen för att få fram ett unikt sortiment av kaffebönor, som inget annat rosteri har. Genom att även betala kaffebönderna ett pris som ligger över marknadens norm så bidrar de till att långsiktigt utveckla böndernas produktion och levnadstandard. Ett stenkast från rosteriet, i gallerian Utopia mitt i Umeå, så ligger deras välbesökta kaffebar. Väl värt ett besök!


Gotlands Kafferosteri

http://www.gotlandskafferosteri.com/


Gotlands kafferosteri ligger centralt beläget i Visby på Adelsgatan 38, inne på Skafferiets Cafés lummiga bakgård. Det är ett av Sveriges första nutida mikrorosterier och drivs av far och dotter som startade rosteriet redan 2005. Drivkraften kommer från ett genuint intresse för kaffe, hantverket och den ädla rostningskonsten. Dom köper in råkaffebönor med omsorg, och rostar bara 5kg åt gången. Om du är i Visby så kan du passa på att ta vägen förbi, om de är på plats så kan du besöka rosteriet och köpa med dig ett paket nyrostat kaffe hem. Underbart!


Per Nordby

https://www.pernordby.com/


Per Nordby har jobbat med kaffe i olika former sedan år 2000. Hans inställning är att passionerade människor i varje led gör att kaffet smakar godare. Därför letar han efter producenter som delar hans passion och där yrkesstoltheten genomsyrar kvaliteten i deras arbete. Han grundade sitt rosteri år 2013 med ett tydligt mål: Att köpa, rosta och dela med sig av det bästa kaffet han kunde, och aldrig tumma på kvaliteten. Det betyder att han strävar efter att samarbeta med bönder som har ett ekonomiskt och socialt hållbart jordbruk, fritt från bekämpningsmedel. Han rostar sedan varje skörd varsamt för att framhäva bönornas individuella smakprofil. Per Nordby vann SM i kafferostning 2015.

Qvarsebo Kaffe

http://www.qvarsebokaffe.se/


Qvarsebo Kaffe bildades våren 2016 av Patric och Angelica, som efter att ha utbildat sig i kafferostning på plats i Peru tog med sig sina kunskaper hem, och nu sprider sin kärlek till specialkaffe på hemmaplan. Som namnet antyder ligger detta mikrorosteri i den lilla byn Kvarsebo cirka fyra mil utanför Norrköping. I sitt kombinerade café och rosteri arbetar de för att ha så mycket närproducerat och ekologiskt som möjligt. De jobbar nära sina råkaffeleverantörer för att säkerhetsställa att arbetsförhållandena är bra för de som arbetar med bönorna på alla plan. De rostar sitt kaffe varsamt för att få fram de unika smaker och karaktärer som varje kaffeböna besitter.


Rosteriet Vadstena

http://rosterietvadstena.se/


Rosteriet Vadstena startade sensommaren 2015, deras filosofi bygger på samspel mellan böna, odlare och rosteri. Kvalitetsfokuserat kaffe är ett kaffe som är spårbart från kopp till planta. Därmed är det lätt att ta vid där odlaren slutat, och förädla råbönan med varsam rostning och omsorg om den utvalda bönans inneboende karaktär. Deras produktion är småskalig och hantverksmässig, varje steg i processen görs för hand. Rosteriet Vadstena ligger tillsammans med en antikaffär inrymt i en stor röd lada med utsikt över östgötaslätten. Passa på att svänga förbi, låta dig förföras av doften av nyrostat, och unna dig en stund bland kaffe och kuriosa!

Sandby Kafferosteri

http://www.sandbykafferosteri.se/


Sandby Kafferosteri startade försiktigt 2011, och har växt stabilt och organiskt sedan dess. På den rogivande Lundaslätten, strax utanför Södra Sandby, har Mattias Sjöbäck slagit sig ner, och med hjälp av sin familj har han byggt ett mikrorosteri i ett tidigare garage. För Mattias är kaffets ursprung centralt, vilket land, vilken region, vilken by och vilken gård kaffet kommer ifrån. Hur kaffearbetarna lever där, och vilka villkor det odlas under. Sandby Kafferosteri köper in råkaffe som har väldigt klara och starka smakegenskaper, för att dessa sedan ska ge produkterna tydliga karaktärer. Rostmästarens uppgift är nämligen att hitta och lyfta fram smaker som redan finns, något som Mattias älskar att göra!

The Beautiful Bean

https://thebeautifulbean.com/


The Beautiful Bean är ett mikrorosteri med bas i Uppsala. Rosteriet startades våren 2016 av Michel Brode, som samma år vann en silvermedalj i SM i kafferostning. Det som genomsyrar detta rosteri är att fokus inte bara ligger på att hitta råkaffe med exceptionellt bra egenskaper, utan även att kaffet ska vara producerat på ett socialt och miljömässigt hållbart sätt, med schysta villkor i alla led. Genom att aktivt vara med och påverka varje steg i processen vill man hjälpa till att driva utvecklingen mot en bättre (kaffe)värld.