Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Swish Payment with Svea
Frakt: 59 kr

Kafferosterier för kaffekalender 2022

Här kan du läsa mer om de kafferosterier som är med på vår specialkaffekalender 2023! 


Cafégo:
Cafégo, också kallat Sofiero Kafferosteri, är ett kafferosteri från Helsingborg som har fokus på höghöjdskaffe även känt som Strictly High Grown. De väljer kaffebönor med omsorg från olika kaffeplantage runt om i världen och all deras kaffe är UTZ-certifierat. 

 Deras vision lyder:  “Vår vision är att alla som uppskattar en kopp med riktigt gott kaffe ska få möjligheten att smaka på våra hållbart producerade blandningar och därigenom lyxa till sin vardag.”

 


Gåshaga Kafferosteri:
Gåshaga kafferosteri är ett mikrorosteri som ligger på Lidingö, deras ursprung är från filmens värld då deras arv kommer från en annan bransch - nämligen videouthyrning som de var störst i Norden med. De har tagit med sig sina lärdomar om kundfokus och kvalité och gett sig in i kaffevärlden med ett stort fokus: En bättre kaffeupplevelse, för alla!

Gåshaga Kafferosteri är ett av Sveriges mest snabbväxande och framgångsrika mikrorosterier. De är stolta över att de tar ett stort ägande och ansvar från böna till kopp, det är lika viktigt att kaffet smakar bra som att kaffeodlarna ska ha goda villkor. Deras ekologiska specialkaffe är helt enkelt bättre för både kaffeodlarna och för miljön!

 


Kaffa Roastery:
Kaffa Roastery är ett kafferosteri från Rödbergen i Helsingfors. Finland är det land i världen där det dricks mest kaffe och då är det ju bara naturligt att Kaffa Roastery skapades av ett gäng kaffefanatiker som ville att Finland inte bara skulle dricka mest kaffe utan också det bästa kaffet. 

Med denna idéen har Kaffa Roastery jobbat med en stor passion, inte bara för kaffet utan också för hela processen från kaffeodlandet till rostandet av kaffebönorna och därifrån vidare till det färdiga kaffet i koppen. Det är viktigt att kaffet gör ett intryck i varje steg.

 


Kompass kafferosteri: 
Det var kärleken till kaffet som förde Märta och Philip samman. Så efter många år i kaffebranschen slog de slag i saken, flyttade till Ystad och startade stadens första specialkafferosteri, Kompass kafferosteri.  

Det kaffe som du håller i din hand, eller snart kommer att hålla i, väljs ut och rostas med största omsorg. Målet är att göra så hållbara val som möjligt i samklang med bönder, klimat och smakpalett. Vi är en hand, eller snarare ett öra (bokstavligt talat), att hålla i vardagen. Vi finns där när du vaknar, i skogen, på festen eller när ett fruset bröst behöver något varmt och bekant. 

Och det är väl en himla tur med tanke på att svenskarna dricker nästan fyra koppar om dagen och att livet är alldeles för långt för att inte dricka gott kaffe!Lykke Kaffegårdar:
Lykke kaffegårdar är ett svenskt kafferosteri som finns i Farsta. De har ett uppdrag som de alltid jobbar efter - hur man driver ett kaffeföretag utan att någon eller något skadas i processen? De gör detta genom att utmana det normala sättet att göra saker - de odlar, köper och rostar kaffet helt själva med målet att kunna påverka kaffeindustrin till det bättre. 

De äger sina kaffegårdar tillsammans med kaffebönderna och för dem är det viktigt att låta kaffebönderna bestämma. Genom att inte ha några mellanhänder kan de se till att ingen eller ingenting skadas och vi kan njuta av en god kopp kaffe med gott samvete. 

Lykke kaffegårdar sätter upp mönstergårdar på de högsta bergen i El Salvador och Panama, vid Andernas snövattenfyllda sluttningar, tillbaka upp till Brasiliens högland och över havet till kaffets vagga i Östafrika, där odlar de kaffe precis som det ska odlas, organiskt. I perfekt harmoni med naturen och människorna. 

 

Nattuggla:
Nattuggla är ett kafferosteri i Norrland, från Piteå för att vara exakt. Deras största fokus är kvalité och de rostar sina kaffebönor noggrant för att framhäva deras unika smak. De är ett av de nordligaste kafferosterierna och dessutom är de en av de få i norra Sverige som enbart fokuserar på specialkaffe. Genom att endast ha specialkaffe innebär det att alla i produktionsledet får rättvis ersättning, vilket är fyra gånger så mycket som Fair-trade. 

TADAH kafferosteri:
TADAH Roastery är ett kafferosteri från Lenhovda i Småland. Detta område kallas också för Smålands glasrike. Kafferosteriet grundades av Julia och Michael som ursprungligen kommer från Tyskland, men som flyttade till Småland 2019 för att fullfölja sin passion att rosta och brygga kaffe, blanda nya kaffesorter och kunna dela med sig av sin passion för kaffe med andra kaffeälskare.

TADAH Roastery skräddarsyr rostprofiler för att få fram den fulla smakprofilen för varje kaffeböna. De rostar sina kaffebönor i max 200-220 grader under 12-18 minuter och när bönorna är rostade så kyls de endast ner av luften för att bibehålla sin fantastiska smak. 

Namnet TADAH Roastery kommer från “TAAADAAAAH, här kommer kaffet!” Hur härligt är inte det?Uppsala Kafferosteri:
Uppsala kafferosteri är ett kafferosteri från just Uppsala. De startades 2017 på grund av en kopp mörkrostat specialkaffe.

“Vår vision är att göra världens bästa mörkrostade kaffe.  Det började med en kopp, en kopp som förändrade allt!”

Uppsala kafferosteri startades med målet att skapa det kaffe som de själva ville ha, men som dem inte kunde hitta på den existerande kaffemarknaden. De tänkte att eftersom de själva ville ha det så måste det finnas fler som också vill det. Det är inte helt enkelt att rosta kaffe till ett bra mörkrost och Uppsala kafferosteri provade sig fram och hittade tillslut sitt sätt att rosta kaffebönorna till en perfekt mörkrost. De lyckades genom att de endast använder specialkaffe och genom att de rostar kaffebönorna långsamt i en gjutjärnsrost, i små batcher.

Allt kaffe rostas, blandas, doseras, förseglas och märks av Uppsala kafferosteri och det gör deras kaffe till ett äkta hantverk!