Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Swish Payment with Svea
Frakt: 59 kr

Kafferosterier för kaffekalender 2019

Följande kafferosterier har varit med och hjälpt oss ta fram kaffeadventskalenden 2019.

Klicka dig gärna vidare in på deras hemsidor för mer läsning och kontaktinformation, samt för att köpa deras goda kaffe såklart:


Balck Coffee

Archipelago Coffee

https://archipelago.coffee/


Archipelago Coffee är ett projekt från Muttley & Jack’s - ett prisbelönt kafferosteri på Rindö i hjärtat av Stockholms skärgård. De lägger stort fokus på att jobba med ekologiskt odlade råvaror av högsta kvalitet, efter säsong. Kaffet är fullt spårbart direkt till odlaren. Archipelago Coffee hämtar sin inspiration från den svenska naturen och tar fram klassiska nordiska blandningar att åtnjuta varje dag.

Logotypen med sina tre vågor återspeglar både skärgårdens vatten och den så kallade "tredje vågen av kaffe" - en rörelse som anser att kaffe är en hantverksmässig dryck, som vin, snarare än en vara som ska massproduceras.

Budhas Kafferosteri

Budhas Kafferosteri

https://www.budhaskafferosteri.se/


Budhas Kafferosteri ligger i Lycksele i Lappland och är Sveriges nordligaste specialkaffe-rosteri. Budha Sutedja är född och uppvuxen i Indonesien och har ett brinnande intresse och en genuin passion för kaffe av hög kvalitet. Han vill sprida kunskap och ge sina kunder en alldeles speciell upplevelse av ett riktigt gott kaffe.

I ena delen av rosteriet ligger deras kaffebar som 2017 av White Guide utsågs till årets kaffebar med motiveringen: ”de kombinerar djup kunskap om förädling av den bästa råvaran med ett bemötande av varje gäst som om det vore en vän”. Här serveras kaffe i alla möjliga bryggtekniker och du kan naturligtvis köpa med favoritbönorna hem.

Gamla Snickeriet Kafferosteri

Gamla Snickeriet Kafferosteri

https://www.gamlasnickeriet.se/


Gamla Snickeriet Kafferosteri grundades våren 2019 av Joachim Segerstedt som har arbetat med kaffe under många år. Han har bland annat drivit kaffebaren Mogen & Grus på Södermalm i Stockholm. Våren 2018 så flyttade han från Stockholm till Säter för att starta familj och börja rosta kaffe. Han strävar efter att lyfta fram det bästa ur varje kaffeböna, vilket för Joachim innebär ett kaffe utan bittra eller brända toner.

Mycket av det kaffe han rostar säljs under varumärket Mogen Coffee (som var med i kalendern 2018). Men han har också tagit fram kaffesorter som främst säljs lokalt, som matchar både i smak och pris. Ambitionen är att förse Dalarna med spårbart och färskrostat hantverkskaffe.

Gute Rosteri

Gute Rosteri

https://www.guterosteri.se/


Gute Rosteri är ett kafferosteri från Gotland med fokus på kvalité. Det grundades 2016 av Jelle Van Echelpoel som bland annat är flerfaldig svensk mästare i kaffekonst. De rostar enbart med ekologiskt certifierat kaffe.

Gute Rosteri arbetar med kaffe från hela världen, och deras sortiment förändras kontinuerligt eftersom de hela tiden söker efter nya och spännande smakupplevelser. När de letar efter nya ursprung så värderar de alltid sociala förhållande samt att kaffet odlats med ekologiskt hållbara metoder eftersom de är övertygade om att detta resulterar i högre kvalitet.

Gute Rosteri är placerat tio km öster om Visby på Stafva Gård i Barlingbo.

Gårdsrosteriet

Gårdsrosteriet

http://www.gardsrosteriet.se/


Vid foten av Vista Kulle, strax norr om Jönköping, hittar du Gårdsrosteriet. Med storslagen utsikt över fruktodlingarna och Vättern rostar Tysklandsfödde Ingo Deters sedan 2011 specialkaffe till hotell, restauranger och caféer i området. Redan när han var 19 år öppnade Ingo sitt första kafé i Düsseldorf och han har sedan fortsatt inom kaffebranschen.

Gårdsrosteriet har som mål att du ska få den smakupplevelse du förtjänar oavsett om du är en hängiven konnässör, eller helt enkelt bara gillar kaffe. Den som har vägarna förbi kan dessutom köpa både kaffe och andra godsaker i den gårdsbutik som rosteriet delar med fruktodlingen.

Rosteriet Vadstena

Rosteriet Vadstena

http://rosterietvadstena.se/


Rosteriet Vadstena startade sensommaren 2015, deras filosofi bygger på samspel mellan böna, odlare och rosteri. Kvalitetsfokuserat kaffe är ett kaffe som är spårbart från kopp till planta. Därmed är det lätt att ta vid där odlaren slutat, och förädla råbönan med varsam rostning och omsorg om den utvalda bönans inneboende karaktär. Deras produktion är småskalig och hantverksmässig, varje steg i processen görs för hand.

Rosteriet Vadstena ligger centralt beläget i vackra Vadstena. I samma lokal som rosteriet har de även öppnat ett kafé där de, förutom kaffe, säljer mathantverk från andra lokala aktörer.

Sandby Kafferosteri

Sandby Kafferosteri

http://www.sandbykafferosteri.se/


Sandby Kafferosteri startade försiktigt 2011 av Mattias Sjöbäck, och har växt stabilt och organiskt sedan dess. För Mattias är kaffets ursprung centralt, vilket land, vilken region, vilken by och vilken gård kaffet kommer ifrån. Hur kaffearbetarna lever där, och vilka villkor det odlas under. Sandby Kafferosteri köper in råkaffe som har väldigt klara och starka smakegenskaper, för att dessa sedan ska ge produkterna tydliga karaktärer.

Rostmästarens uppgift är nämligen att hitta och lyfta fram smaker som redan finns, något som Mattias älskar att göra.


Slöinge Kafferosteri

Slöinge Kafferosteri

https://sloingekafferosteri.se/

Slöinge Kafferosteri startade 2013 och är ett mikrorosteri som enbart rostar specialkaffe. De ligger i det gamla hotellet i Slöinge. Nästan allt deras kaffe är ekologiskt odlat och upphandlat med så få mellanhänder som möjligt. Många av sorterna kommer dessutom från endast en gård, sk Single Estate. Övrigt kaffe är sk Single Origin, vilket innebär att det kommer från olika odlingar inom samma region.


Allt kaffe rostas varsamt för hand i små batcher i en Diedrich IR-12. Kaffet rostas precis så länge att de komplexa syrorna och sockret framhävs optimalt.