Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Swish Payment with Svea
Frakt: 59 kr

Kafferosterier för kaffekalender 2016

Följande kafferosterier har varit med och hjälpt oss ta fram kaffeadventskalenden 2016.

Klicka dig gärna vidare in på deras hemsidor för mer läsning och kontaktinformation, samt för att köpa deras goda kaffe såklart:

Alingsås Kafferosteri

http://alingsaskafferosteri.se/


I caféstaden Alingsås hittar du Alingsås Kafferosteri – stans rosteri, som ordnar ett gott, i huvudsak, ekologiskt och Fairtrade-certifierat kaffe. I övriga landet kallas i folkmun vårt finkaffe för Lindeman Larsson. Kaffet har en särskild plats i det svenska fikafolket. Ordet fika är kanske det första ordet och konceptet en besökare i vårt avlånga land lär sig. Naturligtvis har kaffet en mycket central plats.
Nu är det även dags att svensken upptäcker mer av denna kaffeböna som i sig självt har flera hundra smaker. Många kallar det specialkaffe. Vi ser det som riktigt gott kaffe helt enkelt…


Balck Coffee

http://www.balckcoffee.se/


Jag som driver Balck Coffee tillsammans med några vänner heter Sebastian Balck. Efter många år som cykelproffs med stort hjärta för kaffe valde jag att sadla om till rostmästare efter ha upplevt kaffekultur jorden runt. Året 2016 öppnades Balck Coffee Kafferosteri upp i Kalmar.
Här finns råkaffesäckar i mängder från världens alla håll men som har några saker gemensamt... rättvisa, hållbarhet och kvalitet. Specialkaffe (80-100p) är en självklarhet för oss då vi vet att både kaffe och kaffebonde mår bra. Under våren 2016 öppnar vår första konceptbutik och kafé i centrala Kalmar. Välkomna!

Björklunds Kaffe

http://bjorklundskaffe.se/


Vi rostar bönorna på plats i närheten av nya Saluhallen Slakteriet på Slakterigatan 10 i Västerås och skapar nya typer av specialkaffe för hjärta och hjärna. Vi tror på äkta kaffekärlek och njutningsfulla upplevelser för alla sinnen.
Mannen bakom kafferosteriet är Johan Björklund, västeråsare, passionerad kaffeälskare och entreprenör. Som har arbetat med mat och dryck i 20 år. Under hösten 2013 fortsätter Johan en 100-årig hantverkstradition i Västerås med Björklunds Kafferosteri. Här utmanas människor i upplevelsen vad ett gott kaffe kan och ska smaka. Vårt kaffe är en högkvalitativ färskvara som rostas i stunden med kunskap och känsla!

Gute Rosteri

http://guterosteri.tictail.com/


Jag som driver Gute Rosteri heter Jelle. När jag växte upp i Belgien drömde jag om att en gång flytta till Sverige. Drömmen blev sann under 2009 och valet föll på Gotland på grund av den speciella naturen, lugnet på vintern och konstrasterna mot sommaren, vilket gör Gotland till en unik plats i världen där jag trivs väldigt bra!
År 2013 och 2014 vann jag Svenska mästerskapen i Latte art och det var då jag bestämde att jag ville dela all min kunskap om kaffe. Lära ut, inspirera och sprida kaffeglädje. I slutet av 2015 bestämde jag mig för att starta upp och driva mitt eget rosteri. Att bygga ett unikt rosteri med min kunskap, kompetens och kärlek för kaffe med fokus på kvalitet, hållbarhet och smak. Drick och njut!

Nordiska kafferosteriet

http://www.nordiskakafferosteriet.se/ 


Nordiska Kafferosteriet ägs och drivs av två bröder som under mer än 10 år funderat på hur den kaffeindustri som inte alltid är så romantisk som den framställs, kan göras mer miljömässigt och socialt ansvarsfull.
Kaffe är för oss mycket mer än bara kaffe. Det är en helt underbar dryck, men det är också människor, miljö, teknik, kultur, handel, smakupplevelser och mycket mer. Vi på Nordiska Kafferosteriet arbetar med att framställa nästa generations kaffe, det vill säga ett kaffe där vi värnar om människor och miljö så att även våra barn, nästa generation, kan uppleva allt vad vår planet har att erbjuda precis som vi har gjort. Vi hoppas att ni vill göra oss sällskap på denna resa! Slöinge Kafferosteri

http://sloingekafferosteri.se/


Slöinge Kafferosteri är ett så kallat mikrorosteri som enbart rostar specialkaffe. Vi ligger i det gamla hotellet i Slöinge som sedan 5 år tillbaka drivs som Slöinge Pensionat. Allt kaffe är ekologiskt odlat och upphandlat med så få mellanhänder som möjligt. Många av sorterna kommer dessutom från endast en gård, sk Single Estate. Övrigt kaffe är sk Single Origin, vilket innebär att det kommer från olika odlingar runt om i regionen.
Slöinge Kafferosteri garanterar att inga odlare, plockare eller övriga arbetare far illa under arbetets gång. Kaffeplantorna odlas även helt och hållet utan kemikalier. Njut av en kopp riktigt kaffe med gott samvete!