Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Swish Payment with Svea
Frakt: 59 kr

Kaffe drinks

Hur gör jag en cappuccino?

Det finns många populära kaffedrycker, som väldigt ofta är baserad på espresso och mjölk eller mjölkalternativ. Flera av dessa är kända, så som cappuccino eller caffe latte. Men hur gör man dem? Här kan du se en video på hur de görs, av baristan Kamilla som undervisat kaffekurser på Scandinavian School of Coffee.

Det finns många saker att tänka på när man ska göra en bra cappuccino. En av dem är kaffebönorna. För bästa resultat vill du köpa hela kaffebönor, och sedan mala dem i en kaffekvarn. För färskmalda bönor ger den bästa smaken, och den perfekta cappuccinon.

Men också vilken kaffebryggare du har spelar roll. Att båda skumma mjölk och brygga espresso kaffet ställer höga krav på en maskin. Här gäller faktiskt tipset: ju dyrare desto bättre. Man kan bli lite avskräckt av vad en espressomaskin kan kosta, men vill du njuta av en god cappuccino hemma är det helt klart värt att investera i en. Men ett tips: det kan finnas begagnade espressomaskiner att köpa, på sidor som Blocket eller Tradera. Då dyra maskiner har hög kvalitét håller de ofta länge, så ett alternativ är helt klart att köpa en begagnad espressomaskin.

Hur gör man en Caffe Latte?

Många beställer en Caffe Latte när man är på ett café. Men går det att göra en Caffe Latte hemma? Ja, om du har rätt utrustning. För bästa resultat behöver du:

Espressobryggare

Hela kaffebönor

Kaffekvarn

Pitcher för mjölk

Se nedan för hur du gör en caffe latte med en espressomaskin. Det är baristan Kamilla från Scandinavian School of Coffee som visar hur det görs, så som det lärs ut på deras baristakurser.

https://www.youtube.com/embed/QIDUS8zopbk

Vill du lära dig mer om kaffe? School of Coffee är en bra plats, det finns även mycket kuriosa kring kaffe och kaffedrycker på den sidan!

Bra länkar för dig som vill lära dig mer:

https://www.stumptowncoffee.com/brew-guides

Hur brygger man bäst kaffe hemma